Russellíci v akci - Horní Jelení
CZECH - jack russel terier       ANGLICKY - jack russell terrier

Aptus - energetické doplňky a vitaminy


Orion Pharma - Animal health



Beaphar - produkty na výživu, výchovu, péči a léčbu zvířecích miláčků


DOG production s.r.o., Brno


Psí pekárna Dogbroty, Praha



Platinum Natural - suché krmivo, paštiky a pamlsky pro psy



Dobrota, zdraví a radost pro každého psa



Výbava pro Vašeho psa, se kterou se neztratí



Tekro, spol. s r.o.


Chovatelská stanice Espanya Jeanny


Víc muziky a zábavy z Černé Hory

Tento víkend očekáváme narození štěňat Jack Russell teriéra.

RUSSELLÍCI V AKCI
= zábavný a poučný víkend plný akcí pro Parson a Jack Russell teriéry

Russellíci v akci - Horní Jelení

Termín konání 1. ročníku: 14.-16.6.2013

Místo konání: nora Horní Jelení (u Holic)

Klub chovatelů teriérů

V neděli přijela na akci nová východočeská televize V1 a pro pořad "Mazlíčci" natočila
rozhovor o Jack Russell teriérech a russellíky v akci při coursingu a dogfrisbee.

Pořad byl odvysílán 27.7.2013 a tady se na něj můžete podívat v archívu televize. Je to 32. díl a reportáž o russellíkách je cca v 6:30. Určitě tam najdete i některé své pejsky.

Na akci v pátek pozvalo i rádio Černá Hora.

Také se můžete podívat na fotogalerii na webu Pes přítel člověka.

Tady si můžete stáhnout fotky z akce:

Fotky od Denisy Kočové
Fotky od Petra Šimerdy
Fotky od účastnice Evy Kaninové
Fotky od účastníka Miroslava Dvořáčka
Fotky od Zuzany Slánské - vyhlášení ZN

Russellíci v akci - Horní Jelení


Letos jsme poprvé uspořádali víkend „Russellíci v akci“ v Horním Jelení u Pardubic, a to ve dnech 14.-16.6.2013. Počasí nám opravdu přálo, byl to letošní první krásný víkend. O stejném víkendu se konala spousta dalších „psích akcí“ a tak se nás na akci nakonec sešlo 44 dospělých s 25 Parson Russell teriéry a s 16 Jack Russell teriéry a k tomu pár dětí. Ještě se nám tam objevilo i pár lidí s jinými plemeny psů, kteří jen sledovali program anebo se i přímo některých bodů programu aktivně zúčastnili. Na akci se přišlo podívat i pár myslivců z okolí a někteří obyvatelé z okolních vesnic a měst. Ovšem prostor na akci je tak rozlehlý, že by se nás tam klidně a pohodlně vešlo 3x tolik!

Při příjezdu...

Celý víkend se konal v areálu umělé nory Horní Jelení a na rozlehlé sousední louce, kde byla možnost stanování a parkování. K louce přiléhá rekreační zařízení Radost, které má pro tuto akci dostatečnou kapacitu. Rovněž jsme využili honitbu MS Ostřetín, kde se konal lovecký výcvik. MS Ostřetín se po celý víkend staralo o občerstvení a výbornou mysliveckou kuchyni, po které se jen zaprášilo.

Program začal pátečním nácvikem norování, kterého se zúčastnil velký počet psů. Pro některé z nich to byla první příležitost vyzkoušet si bezkontaktní norování v umělé noře. Všem se ale až překvapivě dařilo. Během nácviku proběhla prezence, kde díky našim sponzorům dostal každý opravdu velmi bohatý prezenční balíček.

Sobotní program začal v 9 hodin a účastníci mohli až do 17 hod postupně navštívit minikurz vystavování, trimování a dogfrisbee, kde se jim věnovali zkušení instruktoři. Od 11 do 15 hod proběhl lovecký výcvik, kterého se zúčastnili téměř všichni účastníci, a měl u nich opravdu velký ohlas. Chválili si, že dlouho marně sháněli informace a nyní se vše dozvěděli na jednom místě během jednoho víkendu. Účastníci se seznámili s tím, jaké existují lovecké zkoušky a jaké jsou v nich disciplíny. Pak byli rozděleni na dvě skupiny. U jedné instruktorky si vyzkoušeli vodění na řemeni, odložení, aport a dověděli se i celkově něco o motivaci psa a jak mu dát najevo, co je správně a co špatně. Další instruktoři účastníkům ukázali, jak se kape barva, a všichni pejsci si úspěšně zkusili projít krátkou barvu až k položené škáře divočáka na jejím konci. A na závěr si mohli vyzkoušet i disciplínu obůrka ze zkoušek honičů, o kterou byl velký zájem i ze strany myslivců z okolí.

V sobotu měli účastníci také možnost si nechat vyšetřit pejsky na dědičné oční vady (vč. odběru DNA) a na patelu. Vyšetření bylo samozřejmě zapsáno do PP. Od 18 hod opět probíhal nácvik bezkontaktního norování.

Sobotní večer byl završen tancem a díky našim sponzorům i velmi bohatou tombolou, z které si snad každý něco odnesl, i když jeden účastník měl obzvlášť velké štěstí...

Jeden z účastníků obložený cenami

Neděle začala zkouškami z bezkontaktního norování. Rozhodčí i normistři byli velmi překvapeni výsledky těchto zkoušek. Uspělo všech devět přihlášených psů, kdy sedm z nich mělo plný počet bodů a časy prvních pěti psů se pohybovaly v rozmezí od 10 do 16 sekund! Někteří z přihlášených psů přitom viděli umělou noru poprvé tento pátek! Všichni zúčastnění psi si díky sponzorům odnesli velmi krásné ceny a první tři je ani nemohli odnést…

Výsledky klubových zkoušek z bezkontaktního norování
16.6.2013 - Horní Jelení


1. místo Dolores Killers Hole PRT Michaela Balková 84 b. - 10 s
2. místo Nicolas Černý Faun PRT Pavel Hlaváček 84 b. - 12 s
3. místo New Fletcher Gold Floren JRT Ivana Šípalová 84 b. - 13 s
4. místo Berry White Fascination PRT Alžběta Plachtová 84 b. - 13 s
5. místo Amaretto Armonia Canina JRT Zuzana Slánská 84 b. - 16 s
6. místo Marco Polo Černý Faun PRT Pavel Hlaváček 84 b. - 20 s
7. místo Anne Killers Hole PRT Natálie Janulíková 84 b. - 21 s
8. místo Crixi Polánecké svahy JRT Ivana Vymazalová 81 b. - 46 s
9. místo Leonardo Da Vinci Černý Faun PRT Michal Jorda 76 b. - 23 s

VŠEM VELKÁ GRATULACE!

Před a po vyhlášení výsledků klubových zkoušek z norování jsme si vyslechli velmi zajímavou přednášku o Klubu pracovních norníků, o použití lokátorů při norování a o první pomoci, což bylo vše z praktického používání norníků při norování v přírodních norách. Přednáška byla ještě doplněna informacemi o použití GPS při naháňkách.
Od 12 hod si účastníci mohli vyzkoušet coursing a i přes obrovskou únavu po třídenním maratónu za slunečného počasí běhali psi za igelitovými střapci úžasně a vydali ze sebe vše, přestože bylo mnoho těch, co se s tímto sportem setkalo poprvé. Účastníci se odpoledne ještě mohli zúčastnit kurzu výroby šperků z psí srsti. Každý účastník si z kurzu odnesl náhrdelník vyrobený z chlupů svého pejska a někteří ho dennodenně nosí.
Odpoledne také přijela nová východočeská televize V1 a pro pořad Mazlíčci natočila krátký rozhovor o Jack Russell teriérech a pak si natočila russellíky v akci – při coursingu a při dogfrisbee. Tento pořad byl odvysílán 27.7.2013 a tady se na něj můžete podívat v archívu televize. Je to 32. díl a reportáž o russellíkách je cca v 6:30. Účastníci tam najdou i některé své pejsky.

Moc ráda bych tady poděkovala všem našim sponzorům této akce. Jen díky nim si všichni zúčastnění z akce odnesli nejen spoustu nových poznatků a zážitků, ale také spoustu dobrůtek a užitečných věcí pro pejsky i lidi a jen ztěží vše nacpali do svých aut. Také bych ráda poděkovala MS Ostřetín, bez jejichž podpory, poskytnutí areálu, zajištění loveckých zkoušek a zajištění výborné myslivecké kuchyně po celý víkend by vůbec nebylo možné tuto akci uskutečnit. Velké díky patří rovněž všem instruktorům a spoustě obětavých pomocníků, kteří v průběhu celé akce přiložili ruku k dílu.
Před odjezdem bylo několi účastníků, kteří se se mnou loučili s tím, že moc děkují za zorganizování takovéto akce a že jsou nadšení.

A tady je pár úryvků z pozdějších ohlasů:

„Úžasný víkend, skvělí účastníci, úžasná atmosféra, skvělé počasí, moře srandy, příští rok 100% jedeme!“

„Manžel o ničem jiném nemluví a stále vzpomíná a samozřejmě příští rok chce jet opět.“

„Zúčastnila jsem se pouze norování a byla jsem mile překvapena přátelskou a veselou atmosférou a profesionálním přístupem pořadatelů. Děkuji za tuto akci a ráda se zúčastním příští rok.“

„Zážitek byl velmi intenzivní, počasí vyšlo na jedničku, prostě supr. Příští rok se moooc těším. Opravdu děkuji.“

Začala tedy nová tradice a účastníci se již nyní těší na další ročník „Russellíků v akci“, který se bude konat 20.-22.6.2014 na stejném místě. O dalším ročníku budete zase informováni na tomto webu a na Facebooku, ale i tak si určitě ve svém kalendáři udělejte velký puntík, ať na akci nezapomenete!

Stručný program víkendu
Russellíci v akci - Horní Jelení 2013:


Pá 14.6.2013 17 - 20 nácvik bezkontaktního norování
So 15.6.2013 9 - 13 vyšetření pately
9 – 17 minikurz vystavování, trimování a dogfrisbee
11 - 15 lovecký výcvik
15 - 19 vyšetření očí
18 - 19 nácvik bezkontaktního norování
od 20 opékání kýty + tombola + tanec + zábava
Ne 16.6.2013 8.30 - cca 12 klubové zkoušky z bezkontaktního norování
před a po přednáška: GPS při naháňkách, lokátor při norování,
vyhlášení                      Klub chovat. prac. norníků, první pomoc
12 - 19 coursing
13 - 16 kurz výroby šperků z psí srsti

Dovolte, abychom vás pozvali teď již na druhý ročník víkendu "Russellíci v akci". Akce se bude konat v červnu 2014 a je určena pro majitele Jack Russell Terriérů a Parson Russell Terriérů. Víkend "Russellíci v akci" je zaměřen tak, abychom si ho všichni užili, a to ať se s pejsky již něčemu věnujeme či nikoliv. Akce se koná v příjemném prostředí umělé nory v Horním Jelení a na přilehlé louce. Součástí této akce jsou i klubové lovecké zkoušky, které budeme různě obměňovat. Program začíná pátečním nácvikem bezkontaktního norování v 17.00 hod. Dále vám během tohoto víkendu poradíme s loveckým výcvikem a můžete si vyzkoušet jednotlivé disciplíny jako volné hledání, vodění na řemeni, odložení, aport, přípravu barvy a obůrku.

Parson Russell teriér při aportu kachny Parson Russell Terrier při aportu zajíce

Ovšem tento víkend není zaměřen jen lovecky, je tady spousta další zábavy. V tomto roce to byl coursing, dogfrisbee, trimování a handling (tj. předvádění psa v kruhu na výstavě). Byli zajištěni i lékaři na kontrolu očí a pately. V sobotu večer, když jsme uložili unavené pejsky k zaslouženému spánku, jsme si opekli kýtu a užili jsme si hudbu, tanec a tombolu.

Jack Russellové po lovu lišky


Během celého tohoto víkendu je možné spát v táboře Radost v Horním Jelení v chatkách nebo na pokojích za velmi lidové ceny. Tábor se nachází v bezprostřední blízkosti místa konání a je pro tuto akci vždy dopředu zamluvený. Je možné si postavit i vlastní stan a také výstavní stany a přístřešky u konaných akcí. O výbornou mysliveckou kuchyni a občerstvení se po celý víkend stará místní myslivecké sdružení.

Jack Russell teriéři při hře Jack Russell Terrier ve výstavním postoji

Program "Russellíků v akci" se bude každý rok trochu lišit, abychom si mohli vyzkoušet různé aktivity. Takže další roky to může být např. agility, dogdancing (tanec se psem), flyball, obedience. V dalších letech také chceme pozvat rozhodčího, který by nám něco řekl o posuzování v kruhu a svůj názor na tato plemena. Vždy se pro vás budeme snažit připravit i pěkné ceny. Z 1. ročníku Russellíků v akci si toho účastníci odvezli tolik, že to ani nemohli nacpat do svých aut!
Vzhledem ke snadné aktualizaci, jsou nejaktuálnější informace na této stránce a na Facebooku, ale pořadatelem akce je Klub chovatelů teriérů a tak informace o této akci najdete i ve zpravodajích KCHT a v aktualitách na stránkách KCHT. Na Facebooku byla založena skupina "Russellíci v akci", ke které se můžete přidat, abyste měli nejnovější informace. Odkaz na tuto stránku a na skupinu na Facebooku můžete volně šířit mezi možnými zájemci.

Pokud by Vám něco nebylo jasné nebo byste se chtěli na něco zeptat, můžete se mi ozvat na e-mail: jrt@jack-russell-terrier-jrt.cz, na tel.: 603 164 831 nebo na skype: zuzana.slanska.

Přejeme vám hezkou zábavu při dalším víkendu "Russellíci v akci"!

Za organizační tým
Zuzana Slánská


JACKOVÉ A PARSONI
O VÍKENDU BLÁZNÍ!


KDYŽ SE VÍKEND ROZBÍHÁ,
AKCE PRO RUSSELLÍKY ZAČÍNÁ!

Jack Russell Terrier v akci


Aport kuny
Aport z vody
Lov kuny
Nahánění divokých prasat

Děkujeme našim dosavadním sponzorům a uvítáme další sponzory, kteří mohou být kromě jiného také uvedeni na této stránce.

Kvalitní granule značky Gilpa      Časopis Pes přítel člověka      Kávoviny a.s. - burisony, arizonky, piškoty, sušenky, kávovinové výrobky      Orion Pharma - veterinární přípravky, nutriční doplňky      Aptus - energetické a nutriční doplňky a vitaminy

Salon Edward
Střihová úprava srsti všech plemen psů

Chovatelská stanice Espanya Jeanny

Salon Blanda
Kosmetika a střihová úprava psů


Nakladatelství Plot      Beaphar - produkty pro zdraví, výchovu a péči psů      Psí pekárna Dogbroty v Praze      Haf bez obav - magazín o psech a lidech      Platinum Natural - krmivo, pamlsky a produkty pro zuby psů


Hanapatchwork
Patchwork pro psy i lidi

DOG production s.r.o., Brno - e-shop

Doxzone
Různé potřeby pro psy


DROGERIE - KOSMETIKA
Masarykovo nám. 911, Pardubice

"OD JELENSKÉ NORY"
Chovatelská stanice hladkosrstých foxteriérů

MAPES spol. s r.o. - Jakub - Církvice Hobbypetshop Nakladatelství Plot
Odborné studie Immunovetu

Výrobky z paroží Tekro, spol. s r.o. Obojky a vodítka se jménem psa a s telefonním číslem

Zdravá výživa přímo pro Jack Russell teriéra Vodítka, obojky, prošívané hračky pro psy Zábava z Černé Hory

 

SALON ČTYŘI TLAPKY
Nejen salon pro psy

ROKYNKA
Obojky, přetahovadla pro psy


Databáze Jack Russell Terrierů

Ostatní ročníky Russellíků v akci:

2014

2013


Na začátek stránky

Počet návštěv celkem:  
Počet návštěv dnes:  
© 2010-18 Armonia Canina FCI
Zuzana Slánská - Týnec nad Labem
Kvalitní granule značky Gilpa

  Salon Blanda


Kávoviny a.s. Pardubice

  Salon Edward


Pes přítel člověka - články o psech, o jejich výcviku a sportu


Nakladatelství Plot


Nakladatelství Plot

  Doxzone


Haf bez obav

  Hanapatchwork


Immunovet - pro vyšší obranyschopnost organismu



Hobbypetshop.eu


Výrobky z paroží


Zdravá výživa

  Salon Čtyři tlapky


Vyšívané obojky, vodítka, potřeby pro výcvik psů

  ROKYNKA

Free counters!